Pelėda būti drąsus svorio,

Jos kūno ilgis neviršija trisdešimt centimetrų, o svoris nepasiekia g. Spalva: nugara pilka ruda, bellyer, rausvai, su išilginėmis ir skersinėmis juostelėmis.

Anita, Ryga Atlieka keletą funkcijų. Pelėdžiuko viduje galima laikyti užklotą, o patį pelėdžiuką galima naudoti kaip žaislą - pagalvę.

Juris, Uogrė Įdomus vaikams, minkštas žaislas kartu su užklotu.

Eurazijos erelis-pelėda

Be to, man patinka pelėdžiukų emocijos, nes kiekvienas vaikas turi savo asmenybę, todėl galima išsirinkti tinkamiausią pelėdžiuką jūsų vaikui. Be to, šis paukštis yra būdingas išorinių bruožų sultiniu žmogumi, nes plunksnos virš jų akių panašūs į antakius. Tolimųjų pluoštų pelėdos, jie gali pastebėti gamybą puikiu atstumu, bet nematau, kas vyksta keliais centimeters nuo jų.

  • Gharelu nuskhe greitai numesti svorio
  • DORMEO emocijų PELĖDŽIUKAI
  • Kartais jis vadinamas didžiausia pelėda pasaulyje, nors Blakistono žuvinė pelėda B.
  • Būdas prarasti riebalų pilvą

Šis paukštis turi trumpą uodegą, kuri padeda jai sukurti didelės sparno taikymo sritį. Pelėdos dydžiai netrukdo jam būti kvalifikuotu medžiotoju. Priklausomai nuo tipo, jie maitina skirtingą grobį, bet daugiausia savo mityboje įveda graužikus ir kai kurias veislių veisles. Šie paukščiai yra labai atrankiniai ir gali sugauti gavybą pagal savo pačių pageidavimus. Kartais jie yra medžioklės poros, paprastai tokiu pelėdais jie sugauna didesnių dydžių gavybą, pavyzdžiui, žiurkes.

pelėda būti drąsus svorio biografija svorio metimas

Apibūdintų paukščių buveinių teritorija yra labai plati, jie gali būti rasti bet kuriame planetos kampe, išskyrus Antarktidą. Remiantis įvairių rūšių pelėdų išoriniais duomenimis, labai panašūs, tačiau yra įdomių funkcijų. Mokhnoned pelėda Mokhno-legged pelėda yra nedidelė pelėda su apvalia galva.

Pagal dydį, toks šiek tiek daugiau balandžių. Paukščių spalva yra ruda, su baltomis dėmėmis visoje kūno. Galva yra didelė, su asimetriniais veido diskais. Mochno-kojos pelėda pasižymi gana mažu akių dydžiu ir silpnu pelėda būti drąsus svorio. Jo kojos yra padengtos tankiu plunksnu, kuris lėmė pavadinimą "mokhnogo". Snapas geltoname paukštyje. Mokhnogicho pelėdų lizdai trunka beveik mėnesį.

Klojimas yra daugiau nei šeši kiaušiniai. Shaggy pelėdos lizdas lizduoja Dupex. Pagrindinė dieta, kurią jie turi pelės baseinai ir vabalai. Pelėda yra naktinis paukštis, bet kai kuriose srityse gali būti kasdienio gyvenimo būdo.

Mochnodium pelėdos nori gyventi spygliuočių miškuose. Namo pelėda Namo pelėda yra paukštis, turintis rudos spalvos su mažomis baltomis dėmėmis. Jis turi mažą galvą ir trumpą uodegą. Šio paukščio dydis yra šiek tiek didesnis nei ammunokogo. Nori atsiskaityti į atvirą erdvę, kalnuose arba lygumoje. Kaip pelėda šaukia, galite sužinoti, kad ne toli nuo jo lizdo.

Dormeo emocijų PELĖDŽIUKAI

Dainavimas labiau panašus į švilpimą. Pelėdos yra labai nuolatiniai paukščiai partnerio pasirinkimą. Nepriklausomai nuo reprodukcijos laikotarpio, jie visada laikosi kartu. Lizdai bando sukurti audines, kartais juos patys. Ir kartais jie suranda teisėjus senuose apleistuose pastatuose. Buitinės pelėdos klojimas yra daugiau nei 7 kiaušiniai. Paukščiai paprastai medžioja. Pagrindinė mityba susideda iš mažų paukščių ir graužikų. Elf Raw. Tai yra maža cinnamino pelėda su pilka ir balta linija.

Jos akys yra didelės, geltonos, snapinės pilkos spalvos. Kojos be plunksnų, bet padengtos šeriais. Šie nuostabūs paukščiai skrenda kaip nepastovi pelės, tik koordinuojamos.

Tai praktiška, gražu ir įdomu. Anita, Ryga Atlieka keletą funkcijų.

Jie nėra agresyvūs. Niekada neįeikite į mūšį.

Kuo skiriasi pelėda ir pelėda. Kuo pelėda skiriasi nuo pelėdos, jei tai viena šeima?

Nori sukurti lizdus į duoną. Šio paukščio klojime ne daugiau kaip penki kiaušiniai. Elfo žalia yra visiškai negali medžioti dėl silpnų snapų ir neperšlamžėtų kojų. Jų mityba daro skirtingus vabzdžius. Paukščiai JAV ir Meksika gyvena, kur yra sagauro kaktusai statinės.

Žvirblio pelėda "Sparrow Owl" yra labiausiai šiaurinių pelėdų atstovas.

Traumos Pelėda yra sovietinės šeimos paukštis: aprašymas, gyvenimo būdas, buveinė. Koks yra skirtumas tarp pelėdos iš pelėdos - aprašymas ir skirtumai Žvirblio pelėda — labai maža pelėda, kaip ir visi žvirblinės pelėdos atstovai. Jo kūno ilgis yra cm, sparnų apimtis - cm, sparno ilgis yra cm, svoris - g. Moterims didesni vyrai.

Jis turi rudą ir baltą spalvą ir pelėda būti drąsus svorio snapą. Kojos yra storos operos, iki nagų, turinčių tamsią spalvą. Šis paukštis pageidauja įsikurti spygliuočių medžių pakaituose. Kiaušinių klojimas paprastai yra ne daugiau kaip penki kiaušiniai. Palyginimui, paprastoji pelėda Tyto albaplačiausiai pasaulyje paplitusi pelėdų rūšis, sveria apie g 1,1 svaroo didysis raguotasis pelėda B.

Eurazijos erelis-pelėda nelaisvėje Be to, kad moteris yra didesnė, Eurazijos erelis-pelėda pastebi nedaug išorinio seksualinio dimorfizmo, nors vyrų ausų kuokštai, kaip teigiama, paprastai būna tiesesni nei moterų. Kai lauke atskirai matomas erelis-pelėda, atskirti asmens lyties paprastai neįmanoma.

Lytį pagal dydį galima nustatyti matuojant rankomis. Kai kuriose populiacijose patelė paprastai gali būti šiek tiek tamsesnė už vyrą. Plunksnų spalva mažiausiai 13 priimtų porūšių gali būti labai įvairi.

Viršutinės dalys gali būti nuo rudos iki tamsiai rudos iki šviesiai kreminės pilkos spalvos, paprastai ant kaktos ir vainiko tankios strazdanos, dryželiai ant pakaušio, šonų ir kaklo galo bei tamsūs taškeliai ant blyškios žemės spalvos.

Siaura, rudais ar bjauriais strazdanota strazdanota juosta dažnai eina nuo sąskaitos pagrindo, virš vidinės akies dalies ir palei vidinį juodai rudų ausų gumulėlių kraštą. Šlaunikaulio ir viršutinės uodegos dangos subtiliai išmargintos tamsiomis vermikuliacijomis ir smulkiu, banguotu užtvaru, kurio dydis skiriasi priklausomai nuo porūšio. Apatinės dangos ir apatinės uodegos yra panašios, tačiau dažniausiai būna rusviau juodos spalvos. Pirminiai ir antriniai yra rudi su plačiomis, tamsiai rudomis juostomis ir tamsiai rudais antgaliais, pilkomis ar netolygiomis linijomis.

Kiekvienais metais nuo liepos iki gruodžio mėn. Smakras ir gerklė pelėda būti drąsus svorio balti su rusvu centriniu brūkšniu.

Viršutinės krūtinės plunksnos paprastai turi rusvai juodus centrus ir rausvai rudus kraštus, išskyrus centrinius, kurie turi baltus kraštus. Smakras ir gerklė gali atrodyti balti, besitęsiantys viršutinės krūties centre. Apatinės krūtinės ir pilvo plunksnos yra nuo kreminės, rudos iki rusvos spalvos iki beveik baltos spalvos, su kintamu kiekiu smulkių tamsių banguotų užtvarų, ant rusvai rudos spalvos.

Kojos ir pėdos kurios yra plunksnos beveik iki galo taip pat pažymėtos ant šepetėlio žemės spalvos, bet silpniau. Uodega yra rausvai mėlyna, margi tamsiai pilka-ruda su maždaug šešiais juodai rudais strypais. Sąskaita ir kojos juodos. Rainelė dažniausiai yra oranžinė, tačiau yra gana kintanti.

Kai kurių Europos paukščių rainelė yra ryškiai rausvos, kraujo oranžinės spalvos, tačiau porūšiuose, esančiuose sausringose, į dykumą panašiose buveinėse, rainelė gali būti oranžinės-geltonos spalvos artimiausios giminės rūšys paprastai turi gelsvą rainelę, išskyrus Indijos erelis-pelėda.

pelėda būti drąsus svorio ar galite numesti svorio per sims 3

Taigi jie turi gana didelę sparnų apkrovą. Kai kurios kitos pelėdos, pavyzdžiui, paprastosios pelėdos, trumpapelkės pelėdos Asio flammeusir net giminiškos snieguotos pelėdos turi mažesnį sparnų apkrovą, palyginti pelėda būti drąsus svorio jų dydžiu, todėl, tikėtina, sugeba skristi greičiau, judriau ir ilgesnį laiką nei Eurazijos erelis-pelėda.

Santykinai mažose lenktynėse B. Didžiojoje Britanijoje apžiūrėtos 3,82 kg svorio 8,4 svaro patelės kilmė nenurodyta vidurinis nagas buvo 57,9 mm 2,28 colio ilgio, kurio ilgis lygus didelei auksinio erelio patelei.

Paprastai pelėdos neturi tokio proporcingai didelių medžių, kaip jų yra, tačiau jų pėdos yra tvirtesnės ir tvirtesnės, palyginti su jų dydžiu. Akipitridai savo talonus naudoja organų pažeidimams ir kraujo netekimui, o tipiškos pelėdos savo kojomis sutramdo savo grobį, o talonai tik tam, kad laikytų grobį ar padėtų atsitiktinę žalą.

Eurazijos erelio-pelėdos gabalai yra labai dideli, o dieniniai raganai jų dydį dažnai neviršija.

pelėda būti drąsus svorio geriausias riebalų svorio kritimas

Skirtingai nuo didžiųjų raguotų pelėdų, bendras Eurazijos erelio-pelėdos pėdos dydis ir stiprumas nėra išbandyti, tačiau gerokai mažesnė raguota pelėda turi vieną stipriausių kada nors paukščio matavimų. Nustatyta, kad ispanų paukščių ausies gumulėlių plunksnos kai jos nepažeistos yra 63,3—86,6 mm 2,49—3,41 colio. Ausų angos padengtos plunksnomis, kaip ir visų paukščių pelėdai yra gana nesudėtingos, tačiau taip pat yra didelės, didesnės dešinėje nei kairėje, kaip ir daugumoje pelėdų, ir proporcingai didesnės nei didžiosios raginės pelėdos.

Patelės ausies angos vidurkis yra 31,7 mm 1,25 colio dešinėje ir 27,4 mm 1,08 colio kairėje, o vyrų - vidutiniškai 26,8 mm 1,06 colio dešinėje ir 24,4 mm 0,96 colio kairė. Veido disko gylis ir ausies angos dydis bei sudėtingumas yra tiesiogiai susiję su garso svarba medžiojant pelėdą. Pelėdų su sudėtingesnėmis ausies struktūromis ir gilesniu veido disku pavyzdžiai yra paprastosios pelėdos, ilgaaulės pelėdos Asio otus ir borealinės pelėdos Aegolius funereus. Atsižvelgiant į nesudėtingą ausų angų struktūrą ir palyginti negilus, neapibrėžtus veido diskus, medžioklė ausimis yra antraeilis dalykas, matant medžioklę ereliuose.

Labiau garsą turintys medžiotojai, pavyzdžiui, pelėda būti drąsus svorio minėtos rūšys, savo medžioklės veiklą greičiausiai sutelkia į visišką tamsą. Be to, pelėdos su baltais gerklės lopais, tokiais kaip Eurazijos erelis, yra labiau linkusios veikti esant silpnam apšvietimui valandomis prieš ir po saulėtekio bei saulėlydžio, o ne tamsiausiais laikais vidury nakties. Pelėda būti drąsus svorio ir žvirblinės pelėdos, norėdami išplėsti šiuos pavyzdžius, neturi akivaizdžių vaizdinių ženklų, tokių kaip baltos gerklės dėmės išpūstos rodant erelių pelėdasir tai vėlgi rodo, kad pagrindinė veikla yra tamsesniais laikotarpiais.

Atskirti nuo kitų rūšių Didelio dydžio, didelių gabaritų, statinės formos statinys, stačios ausų gniužulai ir oranžinės akys daro tai išskirtine rūšimi. Išskyrus bendrąją morfologiją, pirmiau minėti bruožai labai skiriasi nuo dviejų kitų didžiausių Europoje ir Vakarų Azijoje subarktinių pelėdų rūšių - didžiosios pilkosios ir pilkšvos iki šokolado rudos spalvos Uralo pelėdos Strix uralensiskurie abu neturi ausies gumulėlių ir turi aiškiai suapvalintą galvą, o ne blokuotą erelio-pelėdos galvos formą.

Gamtos Gidas Ingrida Meškinytė Paprastoji liepsnotoji pelėda

Snieguota pelėda akivaizdžiai skiriasi nuo daugumos erelių, tačiau žiemą blyškiausios Eurazijos erelių ir pelėdų lenktynės B. Nepaisant to, pastarasis vis dar yra ausies kuokštinis Eurazijos erelis-pelėda ir neturi grynos baltos fono spalvos ir šiek tiek mažesnių rūšių juodos dėmės kuri turi palyginti mažus, vestigialinius ausų kuokštus, kurie pastebėti tik retais atvejais progomis. Unikalus kamufliažas Ilgapelkės plunksnos yra šiek tiek panašios į erelio pelėdą, tačiau ji yra žymiai mažesnė vidutinė erelio-pelėdos patelė gali būti dvigubai ilgesnė ir 10 kartų sunkesnė už vidutinę ilgaaudę pelėdą.

Ilgapirščiai Eurazijoje turi vertikalius dryžius, kaip ir Eurazijos erelis-pelėda, tuo tarpu Šiaurės Amerikoje ilgagalvės pelėdos yra horizontalesnės, kaip ir didieji raguotieji. Ar tai yra mimikos pavyzdžiai, neaišku, bet yra žinoma, kad abu Bubo pelėdos yra rimti plėšrieji ilgaaukščių pelėdų gyvūnai. Tas pats apatinių brūkšnių neatitikimas pastebėtas ir Eurazijos bei Amerikos pilkosios pelėdos reprezentacijose.

Be to, miestuose ir kaimuose yra gana daug pelėdų pavyzdžiui, pelėdų ir naminių pelėdų.

Keletas kitų susijusių rūšių Azijoje, ypač Rytų Azijoje ir Eurazijos erelio-pelėdos arealo pietiniuose sluoksniuose, arealas minimaliai sutampa. Atrodo, kad trys žuvų pelėdos diapazone sutampa, rudos Ketupa zeylonensis bent šiaurinėje Pakistano dalyje, tikriausiai Kašmyre, ir nenutrūkstamai pietinėje Turkijos dalyje,K. Žuvų pelėdos yra išskirtinai skirtingos išvaizdos, jose yra labiau nuskurę ausų gniužulai, kurie kabo į šoną, o ne sėdi stačiai ant viršugalvio, ir paprastai turi tolygesnius, rusvus plunksnus be kontrastingo tamsesnio erelio-pelėdos dryžių.

Rudoji žuvinė pelėda ant pakaušio ar kojų neturi plunksnų, o tauta turi plunksną tik viršutinėje smailės dalyje, tačiau Blakistono plunksnos beveik taip pat plačiai plunksnos ant kojų ir kojų, kaip erelis-pelėda. Raudonosios ir rudosios žuvų pelėdos yra šiek tiek mažesnės nei kartu pasitaikančių Eurazijos erelių pelėdų, o Blakistono žuvų pelėdos yra panašios arba šiek tiek didesnės nei kartu pasitaikančių didelių šiaurinių erelių pelėdų.

Žuvų pelėdos, pririštos prie gėlo vandens kraštų, kur medžioja daugiausia žuvis ir krabus, taip pat turi šiek tiek kitokias ir siauresnes buveinių nuostatas. Šiaurės Pakistano žemutiniuose Himalajų kraštuose ir Džamu ir Kašmyre kartu su rudąja pelėda Eurazijos erelis pelėda prie savo paplitimo ribos gali egzistuoti kartu su mažiausiai dviem ar trimis kitomis erelėmis.

Vienas iš jų, tamsusis erelis-pelėda B. Sutemos dažniausiai būna šiek tiek uždaresnėse miškų vietovėse nei Eurazijos ereliai. Kitas galbūt yra pilvinis erelis-pelėda B. Abi rūšys gali pasitaikyti tėčio kūno riebalų nuostolis kuriose Himalajų papėdės dalyse, tačiau šiuo metu nėra patvirtinta, kad jos pasitaiko toje pačioje vietovėje, iš dalies pelėda būti drąsus svorio to, kad dėmėtasis pilvas mėgsta tankų, pirminį mišką.

Panašiausios, iš esmės vienodos buveinių nuostatos pelėda būti drąsus svorio vienintelis, kuris patikrintas kartu su Eurazijos rasės erelio pelėdomis B. Indijos rūšis yra mažesnė, su drąsesniu, juodu veido disko kraštu, apvalesniais ir santykinai mažesniais sparnais bei iš dalies neapplunksnuotais pirštais.

Toli į vakarus faraono apuokas B. Nors faraono erelis-pelėda taip pat yra gana panašus į pelėdą, jis išsiskiria mažesniu dydžiu, blyškesniu, labiau išplautu plunksnu ir sumažėjusiu ausies gumulėlių dydžiu. Mulčiavimas Eurazijos erelių-pelėdų plunksnos yra lengvos ir tvirtos, tačiau, nepaisant to, jas reikia periodiškai keisti, nes jos dėvisi.

Eurazijos erelis-pelėda tai vyksta etapais, o pirmasis audimas prasideda metais po perėjimo, kai keičiamos kai kurios kūno plunksnos ir sparnų užvalkalai. Kitais metais trys centriniai antriniai ant kiekvieno sparno ir trys vidurinės uodegos plunksnos išmetami ir atauga, o kitais metais prarandami du ar trys pradmenys ir jų priedangos.

Paskutiniais šio jaunatvinio šaudymo metais likusieji pradai yra suardomi ir visos nepilnamečių plunksnos bus pakeistos. Tai įvyksta nuo birželio iki spalio pasibaigus veisimo sezonui, ir tai vėl yra etapinis procesas, kuriame kasmet keičiamos šešios — devyni pelėda būti drąsus svorio skraidymo plunksnos.

  1. Kuo skiriasi pelėda ir pelėda. Kuo pelėda skiriasi nuo pelėdos, jei tai viena šeima?
  2. Svoris numesti hiv
  3. Komentare zu eco slim
  4. Eurazijos erelis-pelėda - autada.lt

Toks kelerius metus trunkantis gniuždymo modelis kartojasi per visą paukščio gyvenimą. Taksonomija Eurazijos erelis-pelėda yra genties narys Bubo, kuriame gali būti 22 arba 25 išlikusios rūšys.

Beveik visos didesnės pelėdų rūšys šiandien yra pasaulyje Bubo. Dvi pelėdų komplekso gentys, milžiniškos pelėdos Otus gurneyi rasta Azijoje ir Ptilopsis arba Afrikoje aptinkama baltaveidė pelėdgalvė, nors ir tvirtai įsitvirtinusi pelėdgalvių grupėje, panašu, kad turi tam tikrų savybių su apuokais.

Strix gentis taip pat susijusi su Bubo, ir yra laikomas "seserų kompleksu" su Pulsatrix galbūt tarp dviejų. Atrodo, kad Eurazijos erelis-pelėda reiškia genties plėtimąsi Bubo į Eurazijos žemyną. Faraono erelis-pelėda, paplitęs Arabijos pusiasalyje ir Sacharos dykumos atkarpose per Šiaurės Afriką, kur randama uolėtų atodangų, dar neseniai buvo laikomas Eurazijos erelio-pelėdos porūšiu.

Mažesnė ir blyškesnė už Pelėda būti drąsus svorio erelio pelėdas faraono apuoką taip pat galima laikyti atskira rūšimi dėl savo aukštesnio ir labiau nusileidžiančio skambučio ir pastebėjimo, kad anksčiau Maroke rastos Eurazijos erelio pelėdos B.

Atvirkščiai, rasė vis dar buvo lauke kartu su faraono ereliu-pelėda B. Indijos apuokas B. Indijos rūšies mitochondrijų DNR taip pat atrodo gerokai skiriasi nuo Eurazijos rūšių. Kyšulio erelis-pelėda B. Dar viena šiaurės atšaka Bubo grupė yra snieguota pelėda. Panašu, kad ji atsiskyrė nuo kitų Bubo rūšių mažiausiai prieš 4 milijonus metų. Ketvirtas ir žinomiausias evoliucinės linijos, apimančios Eurazijos erelį-pelėdą, darinys yra didysis raginis pelėda, kuris, atrodo, buvo primityvių erelių-pelėdų plitimo į Šiaurės Ameriką rezultatas.

Didieji raguotieji ir pelėdiniai pelėdiniai pelėdžiukai vos skiriasi kaip rūšys, jų plunksnos skiriasi panašiai kaip Eurazijos ir Šiaurės Amerikos pilkosios pelėdos ar ilgaaulės pelėdos. Tarp didžiosios raginės pelėdos ir Eurazijos erelio pelėdos yra daugiau išorinių fizinių skirtumų nei tuose dviejuose pavyzdžiuose, įskaitant didelį dydžių skirtumą, palankų Eurazijos pelėda būti drąsus svorio, didžiosios raginės pelėdos horizontalias, o ne vertikalias apatines dalis, geltonas, o ne oranžines akis ir daug tvirtesnis juodas laikiklis prie veido disko, jau nekalbant apie daugybę jų reprodukcinio elgesio ir savitų balsų skirtumų.

Be to, genetiniai tyrimai atskleidė, kad snieguota pelėda yra labiau susijusi su dideliu raguotu pelėdu nei su Eurazijos apuokais. Labiausiai susijusios rūšys, esančios už faraono, indų ir rago erelių pelėdų iki Eurazijos erelio pelėdos, yra mažesnė, mažiau galinga ir afrikietiška dėmėtoji erelė. Kažkaip genetinė medžiaga rodo, kad dėmėtasis erelis-pelėda turi naujesnį protėvį su Indijos ereliu-pelėda nei su Eurazijos erelio-pelėda ar net simpatrine kyšulio erelio-pelėda.

Nelaisvėje gyvenantys Eurazijos ereliai - pelėsiai - tiek Indijos, tiek didžiosios raginės pelėdos hibridai. Pietų Prancūzijos fosilijos nurodė, kad vidurinio pleistoceno metu Eurazijos ereliai-pelėdos šiai paleosporūšiai suteiktas pavadinimas B. Šiandien atpažįstama apie 12 porūšių.

Kas yra pelėda? Kodėl pelėda skamba išmintingai? Kodėl pelėdos.

Porūšis Nelaisvėje suaugęs erelis-pelėda, nors ir identifikuotas kaip porūšio dalis B. Tai intergruoja su B. Tai yra vidutinio dydžio lenktynės, vyrų sparnų ilgio ilgis - 43,5—48 cm 17,1—18,9 colio ir 45,5—50 cm 17,9—19,7 colio. Nelaisvėje laikomose šio porūšio pelėdose vidutinis sparnų ilgis vyrams buvo cm 5 pėdų 2 coliųmoterų - ,5 cm 5 pėdų 6 colių ilgio. Bendras sąskaitos ilgis yra nuo 45 iki 56 mm nuo 1,8 iki 2,2 colio.

pelėda būti drąsus svorio lieknėti per 6 dienas

Suaugusių Europos erelių pelėdų patinai iš Norvegijos sveria 1,63—2,81 kg 3,6—6,2 svarovidutiniškai 2,38 kg 5,2 svaroo moterys sveria nuo 2,28 iki 4,2 kg 5,0—9,3 svarovidutiniškai 2,95 kg 6,5 svaro. Nenuostabu, kad suaugusios pelėdos iš vakarų Suomijos buvo maždaug vienodo dydžio ir vidutiniškai svėrė 2,65 kg.

Kitas Suomijos erelių-pelėdų rinkinys vidutiniškai buvo šiek tiek didesnis, o vyrų vidutinis svoris buvo 2,64 kg 5,8 lbo moterų - 3,16 kg 7,0 lb. Atrodo, kad porūšis laikosi Bergmanno taisyklės dėl kūno dydžio mažėjimo arčiau Pusiaujo, nes Vidurio Europos egzempliorių kūno masė vidutiniškai yra 2,14 arba 2,3 kg, o iš Italijos - apie 2,01 kg. Erelių-pelėdų svorio diapazonas Italijoje yra nuo 1,5 iki 3 kg 3,3—6,6 lb.

Nominuotas porūšis yra bene tamsiausias ir turtingiausių spalvų iš erelių-pelėdų porūšių. Daugelis nominuotų paukščių yra labai persidengę plačiomis juodomis juostomis virš viršutinių dalių, galvos ir krūtinės. Nors apskritai rusvos pagrindinės spalvos, daugelis nominuotų pelėdų gali pasirodyti sodrios, ypač apie galvą, viršutinę nugaros dalį ir sparnus.

Apatinis pilvas dažniausiai būna rudas, priešingai nei keliuose kituose porūšiuose balkšvas ar gelsvas. Bubo blakistoni, sin. Suaugusios patelės užauga iki 70 cm ilgio, sveria apie 4 kg, o sparnų plotis siekia — cm, žuvų pelėda turi plačias plunksnų ausis, ilgus sparnus ir suapvalintą uodegą. Plunksnos spalva daugiausia ruda, monotoniška, su tamsiomis dėmėmis, išsibarsčiusiomis visame kūne. Visada yra ant gerklės Balta dėmė kai kuriems asmenims baltos dėmės gali būti ant vainiko ir pakaušio.

Pirštų padai yra padengti mažais stuburais, skirtais grobiui laikyti, o pirštai pliki. Žuvies pelėdos yra aktyvios dieną ir vakare, tačiau vasarą medžioja tik naktį, o pagrindinis jų maisto šaltinis yra žuvis, todėl paukščiai gavo savo vardą.

Medžioklė vyksta nuo stačių upių krantų, virš vandens kabančių medžių ar didelių riedulių, iš kurių plėšrūnai ieško grobio. Vandenyje nubrėžusi žuvį, pelėda smarkiai neria ir atkakliais nagais griebia auką, tačiau niekada visiškai nelenda į vandenį. Kartais paukščiai klaidžioja iki juosmens vandenyje, pašalinti ultragarsu pilvo riebalus dugnu ir gaudo vėžius, varles ir lėtai plaukiojančias žuvis. Sėkmingiausia medžioklė dažniausiai vyksta tose vietose, kur neršti vyksta lašišų rūšys.

Žiemą pelėda pelėda būti drąsus svorio prie kitokios mitybos ir tenkinasi kitais paukščiais, graužikais, renka skerdeną ir mikliai pavogia jauką iš spąstų. Šių paukščių lizdai yra netoli vandens augančių senų lapuočių įdubose.

Pelėda gyvena sėslų gyvenimo būdą ir išeina iš namų tik tada, kai yra priversta eiti ieškoti maisto. Erelio pelėda gyvena Kinijos šiaurės rytuose esančiuose Mandžiūrijos pelėda būti drąsus svorio, taip pat Rusijoje Amūro regione ir Primorskio teritorijoje. Šių paukščių yra labai mažai, todėl pelėda yra įtraukta į Raudonąją knygą kaip nykstanti rūšis.

Bubo bubo Šis didelis plėšrūnas, šiek tiek prastesnis, išsiskiria masyviu, statinės formos kūno sudėjimu, labai minkštu ir puriu plunksniniu rausvai švytinčiu atspalviu ir ilgais plunksnų kuokštais, augančiais virš ryškiai oranžinių akių.

Erelio pelėdos kūno ilgis yra apie 60—75 cm. Patinai sveria nuo 2,1 iki 2,7 kg, o patelių svoris siekia 3—3,2 kg. Pelėdos sparnų plotis yra nuo iki cm. Kai kurie ornitologai mano, kad paprastoji pelėda yra didžiausias šios rūšies atstovas, tačiau šis teiginys iš dalies teisingas, nes pelėdos kūno ilgis yra trumpesnis, tačiau jis yra masyvesniso didžioji pilkoji pelėda turi pailgesnį kūną, tačiau turi grakščią struktūrą.

Bendra rausvai ochros spalvos paukščių spalva gali skirtis priklausomai nuo buveinės: Europos ir Kinijos populiacijų atstovų plunksna daugiausia aprūdijusi ir rudai juoda, Vidurinės Azijos ir Sibiro gyventojai labiau kreminės arba pilkai ochros spalvos. Skirtingai nuo žuvies pelėdos, kaliausės pirštai yra gerai plunksnoti. Paprastoji pelėda yra tipiškas naktinis plėšrūnas, nors žiemą ir debesuotu oru paukščiai gali medžioti sulieknėti ne demek.

pelėda būti drąsus svorio kaip numesti svorio mtf

Plėšrūnų mityba yra turtinga ir įvairi, nors pirmenybė teikiama paukščiams ir smulkiems žinduoliams. Mokslininkų teigimu, erelio pelėda minta apie rūšių paukščių, tarp kurių yra labai didelių, pavyzdžiui, garnio, tetervino ar tetervino. Be to, pelėdos maistas apima daugybę koridų šeimos atstovų buožė, šarkas, džentelmenas, pilka ir juoda varna, kosis, šakalasmažos praeivių rūšys ir mažiausiai 17 viščiukų rūšių.

Tarp žinduolių erelio pelėdos racione vyrauja graužikai apie rūšiųpavyzdžiui, pilkosios žiurkės, pelėnai, stepinės citrinos, jerbos, voverės ir kiaunės.

Taip pat paprastoji pelėda medžioja kiškius kiškį, baltąjį kiškį, stulpą, Daurijos pikakiaunes, ežius, barsukus, mangutes ir usūrinius šunis.

Kartais plėšrūnai puola naminius ir kanopinius jauniklius - ožkas, stirnas, šernus ir elnius. Ropliai, varliagyviai ir žuvys sudaro nereikšmingą dietos dalį. Paukščių biotopai taip pat įvairūs: paprastosios erelio pelėdos gyvena nuo taigos miškų iki dykumų, pelkėse, pamiškėse, uolų miško šlaituose, vengdamos tik tankių miškų.

Erelio pelėdos buveinė apima didžiąją dalį Europos ir Azijos teritorijų, nuo vakarinių pakraščių iki Sachalino salos, pietų Kurilų ir Ochotsko jūros pakrantės. Taip pat galima rasti paukščių Šiaurės Afrikaį pietus iki 15 lygiagretės. Bengalijos pelėda lot. Bubo bengalensis -Tai vidutinio dydžio paukštis, užaugantis iki cm.

Tuo pačiu metu pelėdos svoris yra apie 1,1 kg. Bengalijos erelio pelėda turi šviesiai gelsvai rudą plunksną su juodomis dėmėmis.

Paukščio krūtinę puošia daugybė tamsių vertikalių juostelių. Bengalijos erelio pelėda yra naktinis medžiotojas, minta paukščiais ir smulkiais žinduoliais, kartais ropliais, vabzdžiais ir vėžiagyviais. Šie pelėda būti drąsus svorio turi dideles oranžiškai raudonas akis, o jų nusileidimo būdas ant namų stogų sukėlė daug prietarų, dėl kurių buvo sunaikinta daug bengalinių erelių pelėdų.

Šiandien plėšrūnai yra saugomi Indijos valdžios institucijų ir niekas negresia jų populiacijai. Bengalijos erelio pelėda teikia pirmenybę dykumos ir uolėtiems kraštovaizdžiams, vengia šlapių miškų ir sausringų vietovių, dažnai sutinkama mango plantacijose. Mergelės pelėda lot. Bubo virginianus.